Martine Sonneveld

Mr. Martine Sonneveld

Aan de Universiteit van Amsterdam behaalde Martine Sonneveld een master in Nederlands recht. Na haar studie begon ze gelijk in de advocatuur, waarbij de focus al snel lag op vastgoed en aanbestedingsrecht. Na jarenlang aan een groot Amsterdams advocatenkantoor te hebben gewerkt, besloot zij dat het nuttig zou zijn om ook te leren hoe er binnen de organisaties van haar cliënten werd gewerkt.

Martine ging interim opdrachten doen; gericht op inkoop, aanbesteding, huur en vastgoed. Zij heeft daardoor veel organisaties van binnen gezien en kan zich goed bewegen in de organisatiedynamiek. Ze is sensitief ten aanzien van de haalbaarheid en uitvoerbaarheid van haar juridische oplossingen. Ook heeft zij velerlei managementposities bekleed met een bijzondere focus op de relatie tussen overheid en markt. Zowel het fysieke domein (bouw en vastgoed) als het sociaal domein behoort tot haar expertise.

De laatste jaren heeft het sociaal domein haar focus gekregen; inkoop en aanbesteden; contracten en (inkoop) samenwerkingsverbanden in het sociaal domein (o.a. WMO, Jeugd). Een complex domein, waar Martine graag voor de client dilemma’s behapbaar maakt en contracten en samenwerkingen begrijpelijk. Zij kent het zorgveld en heeft uitstekend inzicht in de posities van overheid en zorgaanbieders en -instellingen.

Martine gaat voor een helder praktisch resultaat in plaats van ingewikkelde memo’s. Ze volgde de Grotius opleiding Vastgoedrecht; de VU leergang Aanbestedingsrecht en de specialisatie-opleiding huurrecht voor juridische verdieping, en heeft op Nijenrode haar leidinggevende capaciteiten uitgebouwd.

In september 2022 vestigde Mr. Martine Sonneveld zich weer voltijds als advocaat in Hilversum. Samen met collega advocaten Mr. Dr. Antoinette Vlieger en Mr. Lydia Prinsen, bedient ze een breed scala aan rechtsgebieden met de nodige specialistische kennis aan boord. Martine adviseert en procedeert in aanbestedingsgeschillen; geschillen in de uitvoering van de overeenkomst en aansprakelijkheid. Daarbij treedt zij op voor zowel de overheids-opdrachtgevers als de aanbieders c.q. marktpartijen. Daarnaast focust zij zich op contracten en aansprakelijkheid. 

Martine Sonneveld Advocaat Boomberg Advocatenkantoor

Ze doceert bij de afdeling privaatrecht aan de Universiteit van Amsterdam het vak Bijzondere Overeenkomsten. Martine is verder graag maatschappelijk betrokken en bekleed meerdere toezichthoudende rollen in onderwijs en zorgsector.

In haar vrije tijd loopt Martine graag hard en haar doel is de medaille van de big six te halen.

E: Sonneveld@Boombergadvocaten.nl 

Tel: 0610178331